KING SEIKO 140. OBLJETNICA LIMITED EDITION RE-CREATION OF KING SEIKO KSK SJE083J1

6,659.00 KM

Predstavljen četiri godine nakon inauguralnog King Seiko sata, KSK iz 1965. bio je novi pomak u dizajnu. Za razliku od zaobljenih kontura prve kreacije King Seiko, KSK kućište bilo je nevjerojatno oštro i uglato i imalo je suvremeni dojam. To je tačan oblik koji Seiko ponovno stvara s novim SJE083, vjernim ponovnim izdanjem ovog sata sa samo manjim vizualnim ažuriranjima.
Mehanizam je skriven iza čelične pozadine, koja nosi naziv King Seiko i isti dizajn zlatnog štita kao i original. Seiko SJE083 nosi se na diskretnom crnom remenu od krokodila, zatvorenom kopčom koja također rekreira izgled originalnog sata iz 1965. godine.
Ova nova i vrlo atraktivna Seiko Re-kreacija King Seiko KSK SJE083 je ograničeno izdanje od 3000 komada.

 

Compare
Kategorija: Oznaka:

Opis

Šezdesete godine prošlog stoljeća bile su slavno desetljeće za urarstvo općenito, a posebno za Seiko. Od stvaranja imena Grand Seiko 1960. do stvaranja jednog od prvih automatskih kronografa 1969., marka je pokazala veliki tehnički i dizajnerski razvoj i konsolidirala temelje za impresivnu Seiko Corporation kakvu danas poznajemo. Iako mnogi ime Grand Seiko povezuju s najboljim u klasi, postojao je još jedan naziv koji je bio sinonim za japansku izvrsnost još u 1960-ima: podbrend pod nazivom King Seiko. Kao rezultat unutarnjeg (i plodnog) rivalstva, stvorio je sjajne modele usmjerene na preciznost. U okviru nadolazeće proslave 140. obljetnice, Seiko izdaje vjerno ponovno izdanje King Seiko KSK iz 1965., sa svojim novim satom SJE083.

KING SEIKO, PRIČA O JEDNOM RIVALSTVU

Godine 1960. tvrtka poznata kao Seikosha koja je proizvodila satove pod markom Seiko, a koju je 1881. osnovao Kintaro Hattori, odlučila je poboljšati svoju igru ​​i predstaviti podbrand pod imenom Grand Seiko, odgovoran za proizvodnju najnaprednijih, najpreciznijih i najluksuznijih satova ove marke. Mnogo kasnije, Grand Seiko će postati zaseban brend i još uvijek proizvodi neke od najboljih satova proizvedenih u Japanu danas. Međutim, ono što manje zna jest da je krajem 1950-ih i početkom 1960-ih Seiko imao dvije proizvodne lokacije: Suwa Seikosha i Daini Seikosha. Prvi je bio odgovoran za stvaranje Grand Seiko satova. Ali do 1961. Daini Seikosha je reagirao svojom vlastitom vizijom vrhunskog, ultrapreciznog sata, koji je nazvan King Seiko. Unutarnje rivalstvo između dviju podružnica u potpunom vlasništvu dovelo je do utrke da postane vodeći brend tvrtke. Savršenstvo točnosti i preciznosti bila je njihova zajednička pokretačka snaga za slavu, pa je bilo neizbježno da obje marke kulminiraju svoja postignuća stvaranjem Hi-Beat sata. Ali ovo je još jedna tema koju smo istražili.
Godine 1964. Daini Seikosha predstavila je drugu generaciju satova King Seiko opremljenih kalibrom 44A s ručnim navijanjem pod oznakom 44-9990. Ovaj je sat nosio ime KSK, pri čemu KS znači Kralj Seiko, a K na kraju je skraćenica za Kisei-Tsuki, stop-sekunde na japanskom. Budući da je Seiko početkom 2021. godine proslavio 140. obljetnicu, brend je pripremio seriju posebnih satova kako bi podsjetila na svoju prošlu slavu. Ovo je počelo prije nekoliko godina sa satom Grand Seiko u spomen na osnivača brenda. I danas, Seiko oživljava ime King Seiko s novom referencom SJ3083, vjernim reizdanjem King Seiko KSK iz 1956. godine. Dakle, postavlja se pitanje je li kralj bolji od velikog…?

RE-KREACIJA KRALJA SEIKA KSK SJE083

Predstavljen četiri godine nakon inauguralnog King Seiko sata, KSK iz 1965. bio je novi pomak u dizajnu. Za razliku od zaobljenih kontura prve kreacije King Seiko, KSK kućište bilo je nevjerojatno oštro i uglato i imalo je suvremeni dojam. To je tačan oblik koji Seiko ponovno stvara s novim SJE083, vjernim ponovnim izdanjem ovog sata sa samo manjim vizualnim ažuriranjima.
Novi Seiko “Re-creation of King Seiko KSK” ima jasnu suvremenu-vintage vibru, počevši od svog kompaktnog kućišta od 38,1 mm. Kao što možete zamisliti, ovo je malo veći od originalnog sata, ali samo malo. U istom duhu, unatoč dodatku automatskog mehanizma i prozora s datumom, sat zadržava nizak profil od 11,4 mm, samo 0,5 mm deblji od KSK-a iz 1965. Veći dio ove visine apsorbira safirni kristal u obliku kutije, što rezultira tankim remenčićem kućišta.
Ono što se nije promijenilo je prepoznatljiv oblik sata, koji je vraćen u život s novim SJE083. Ravne površine, ušice s više strana, ravne trake kućišta, ukošeni okvir i nazubljena kruna identični su satu iz 1965. što rezultira satom velike osobnosti. Fasetirane ušice imaju velike ravne površine i kutove oštre poput žileta, a budući da su polirane Zaratsu, to će im dati vrhunski zrcalni završetak bez izobličenja koji smo zavoljeli kod Grand Seika – a sada i kod King Seika. Imajte na umu da je sat izrađen od čelika sa supertvrdim premazom.
Što se tiče brojčanika, glavna evolucija odnosi se na dodatak komplikacije s datumom – nešto što po našem mišljenju nije bilo u potpunosti potrebno, ali još uvijek izgleda prikladno u ovom kontekstu. Brojčanik je, kao i originalni King Seiko KSK iz 1965., srebrne boje i poliran na sunčevim zrakama. Također ima oštre aplicirane markere za sate, kao i aplicirani i uzdignuti Seiko logo. Najizrazitiji element izvornog KSK-a, njegova fasetirana i teksturirana oznaka 12 sati, reproducirana je na modernom SJE083. Brojčanik zadržava oznaku King Seiko na 6 sati, s povijesnim fontom, kao i Diashock i broj dragulja – koji se promijenio s 25 na 26.
To nas vodi do tehničke strane ove vintage rekreacije. Izvorni KSK iz 1965. imao je mehanizam s ručnim navijanjem, 25 dragulja i 18 000 vibracija/sat, kalibar 44A. Novi SJE083 sada se oslanja na automatski motor, koji je na višoj strani Seikovih mehanizama. Ovaj sat dolazi s kalibrom 6L35, 4Hz samonavijajućim mehanizmom s rezervom snage od 45 sati, koji je poznat po svojoj tankosti, lijepom prugastom ukrasu i svojoj preciznosti. Mehanizam je skriven iza čelične pozadine, koja nosi naziv King Seiko i isti dizajn zlatnog štita kao i original. Seiko SJE083 nosi se na diskretnom crnom remenu od krokodila, zatvorenom kopčom koja također rekreira izgled originalnog sata iz 1965. godine.
Ova nova i vrlo atraktivna Seiko Re-kreacija King Seiko KSK SJE083 je ograničeno izdanje od 3000 komada.

 

Dodatne informacije

Šifra

SJE083J1

Boja

Promjer kućišta

Staklo

Vodootpornost

Mehanizam

Za spol

Remen

krokodil koža

Garancija

2 godine

Broj rubina

26

Kalibar

6L35

Rezerva snage

45 sat