NEMA NA ZALIHI

LOTUS SMARTWATCH L50017-1

283.00 KM

Povezuje se sa vašim pametnim telefonom putem Bluetooth-a, preko APP-a. Kompatibilan je sa iOS-om (verzija 9 ili novija) i Androidom (verzija 4.4 ili novija)

Baterija traje 7 dana u stanju pripravnosti i 3 dana u normalnoj upotrebi. Puni se oko 2 sata.

– Sportski mod. Njegov multisport modalitet ima sisteme za praćenje podataka iz vježbi kao što su hodanje, trčanje, vožnja bicikla, plivanje ili fudbal.

– Krvni pritisak

– Prilagođavanje pozadine pomoću fotografije korisnika

– Otkucaji srca. Pratite rezultate svojih vježbi.

– IP68 vodootporan

– Daljinsko upravljanje muzikom i kamerom

– Nađi moj mobilni. Pronađite svoj mobilni pritiskom na samo jedno dugme.

– Podsjetnik na sjedilački način života

– Kalendar i kalkulator

– Obavještenja

– Praćenje sna

– Alarmi

– Brojač koraka

– štoperica

– Kontrola tjelesne temperature

 

NEMA NA ZALIHI

Compare
Kategorija: Oznaka:

Opis

Ovaj se proizvod ne smije nositi tijekom tuširanja ili korištenja u sauni/parnoj sobi jer nije moguće spriječiti ulazak pare u sat. Garancija ne pokriva bilo kakvo oštećenje proizvoda uzrokovano vodom zbog nepridržavanja ovih uputa.

Tipkice

Pritisnite dugme da se vratite na interfejs za biranje iz interfejsa funkcija; pritisnite dugme da uključite / isključite ekran kada ste na interfejsu za biranje. Dugo pritisnite dugme da biste uključili/isključili pametni sat.

LOTUS 50017 1 Outdoor Sports Watch buttons

Vodič za punjenje
Magnetsko punjenje je kao što je prikazano u nastavku. Ovaj sat podržava PC USB ili 5V punjač. Za potpuno punjenje baterije potrebno je oko 2 sata.

LOTUS 50017 1 Outdoor Sports Watch charging guide

Istodobni kontakt dviju pinova USB kabela i vodiča može uzrokovati kratki spoj i izazvati opekline.

Uvod u funkciju prečice:

 1. Prevucite s desna na lijevo na interfejsu za biranje da biste ušli u meni Podaci koji prikazuje korake, udaljenost, kalorije. Ponovo prevucite prstom ulijevo da uđete u testiranje otkucaja srca. Ponovo prevucite prstom ulijevo da uđete u funkciju Nadgledanje spavanja.
 2. Prevucite prstom prema dolje da vidite određene funkcije i postavke prečica.
 3. Prevucite slijeva nadesno za dnevnu historiju obavještenja. Slijedite upute za postavljanje Bluetooth veze između sata i mobilnog telefona kako biste primali obavještenja mobilnog telefona.
 4. Prevucite nagore da biste ušli u interfejs menija: ovde prevlačite gore i dole da biste izabrali bilo koju funkciju. Dodirnite za ulazak.
 5. Dugo pritisnite na DIAL sučelje da odaberete DIAL, prevucite lijevo ili desno za odabir i dodirnite za potvrdu.

Obavijest
Povežite sat s Lotus aplikacijom (u daljem tekstu APP) i jednom u APP provjerite jesu li omogućene potrebne dozvole za mobilni telefon. Uređaj može da sinhronizuje poslednjih 10 obaveštenja sa mobilnog telefona.

Klizni meni nadole (Povucite nadole interfejs DIAL da uđete u ovaj meni)

 1. Datum, status Bluetooth veze, napajanje, vrijeme.
 2. QR kod za APP (i).
 3. Povežite / isključite audio Bluetooth.
 4. Štoperica.
 5. Podešavanje svjetline.
 6. Postavke.

Evidencija telefona/poziva
Povežite sat “Audio BT” sa svojim mobilnim.

Kliknite na ikonu “Telefon” da uključite/isključite Bluetooth pozivanje. Kada je audio Bluetooth uključen, biće prikazan u mobilnom BT meniju. Nakon što se uspostavi Bluetooth veza, možete koristiti sat za javljanje/prekid veze. Povežite i odspojite Audio BT tako što ćete prevući prstom prema dolje sa lica sata i pritisnuti ikonu „telefon“. Kada je spojen simbol je plave boje.

Zapisi poziva
Ova funkcija čuva evidenciju povezanih i biranih poziva. Zapisi će biti automatski prepisani kada se dostigne maksimalnih 128 zapisa. Kliknite na bilo koji zapis poziva da uzvratite poziv.

Taster za biranje brojeva
Koristite tastaturu za biranje da ručno unesete broj telefona.

Poruke
Povežite sat s APP-om i omogućite SMS dozvole na APP-u za mobilni telefon. Odgovarajuća obavještenja APP-a iskaču na satu kada postoji aktivnost na odabranim APP-ovima.

Obavještenje o dolaznom pozivu:
Aktivirajte “Dolazni poziv” u APP i sat će prikazati broj, kao i vibrirati kada dođe do dolaznog poziva. Možete odbaciti poziv na satu. Ako ste povezali audio BT antenu sata, na poziv možete odgovoriti i na satu.

Obavještenje o porukama:
Kada primite poruku, sat vibrira, a ekran prikazuje obavještenja s mobilnog. Ovo će biti urađeno za sva obavještenja za koja ste dali dozvolu u aplikaciji/mobilnom uređaju.

Kontakt osoba
Povežite sat s aplikacijom Lotus SmarTime. Unesite APP – Uređaj – Česti kontakti – Dodajte kontakte. Odaberite među svojim kontaktima na svom mobilnom telefonu, a zatim sinhronizirajte kontakte sa svojim satom (do 20 kontakata može se dodati u Česte kontakte).

Podaci
Funkcija Health Data se može aktivirati prema zadanim postavkama, klizite zdesna nalijevo na DIAL interfejsu da biste ušli u interfejs podataka. Interfejs podataka prikazuje korake, udaljenost i kalorije, koji će biti jasni nakon 12 sati svakog dana.

Sportski način rada (hodanje, trčanje, vožnja bicikla, preskakanje užeta, badminton, košarka, fudbal)
Odaberite i pokrenite odgovarajući sportski način dodirom na odgovarajuću ikonu. Klizite zdesna nalijevo da pauzirate i klizite slijeva nadesno da ponovo pokrenete sportski način rada. Vrijeme sportskog treninga može se sačuvati kada prođe više od 1 minute. Manje od 1 minute i pojavit će se poruka ”Premalo podataka za čuvanje”.

Otkucaji srca
Pričvrstite sat na zapešće; uđite u interfejs otkucaja srca i merenje počinje automatski. Podaci će se pojaviti nakon 10 sekundi, a mjerenje će trajati 10-20 sekundi.

Krvni pritisak
Pričvrstite sat na zapešće; uđite u interfejs krvnog pritiska i merenje počinje automatski. Podaci će se pojaviti nakon 10 sekundi, a mjerenje će trajati 10-20 sekundi.

Muzika
Povežite se na APP, uključite muziku na svom mobilnom telefonu i kliknite da uđete u muzički interfejs i koristite uobičajene muzičke kontrole mobilnog telefona (prethodna pjesma, sljedeća pjesma, funkcija pokretanja, pauze).

Praćenje sna
Trajanje i kvalitet vašeg sna bit će zabilježeni svaki dan od 18.00 do 10.00 ujutro sljedećeg jutra kako bi vam pomogli da bolje prilagodite vrijeme rada i odmora i poboljšate kvalitet sna. Konsultujte svoja očitavanja dubokog sna, laganog sna i ukupnog trajanja sna. Povežite se na APLIKACIJU svakodnevno kako biste sinhronizirali svoje podatke o spavanju s APP-om, inače će se informacije automatski izbrisati.

Štoperica
Dodirnite ikonu da uđete u interfejs štoperice.

Nađi telefon
Povežite sat sa APP-om, kliknite na “Pronađi telefon” i telefon će vibrirati ili zvoniti ako je aktiviran. (Ne isključujte vibraciju ili zvono na postavkama telefona.)

Disanje
Dostupna su tri načina disanja (sporo/srednje/brzo), odaberite jednu od opcija od 1 min/2 min/3 min da biste trenirali svoje disanje.

Massage
Dodirnite zeleno dugme da započnete masažu i sat počinje da vibrira, dodirnite crveno dugme za zaustavljanje.

Stil menija
Postoje 2 opcije stila menija: rotirajući meni i meni sa ikonama liste.

Postavke

 1. Na raspolaganju je 6 jezika. Jezik sata zavisi od jezika za koji je povezan telefon podešen.
 2. Klizite desno/lijevo da odaberete sat DIAL ili preuzmite DIAL putem APLIKACIJE.
 3. Vrijeme osvjetljenja ekrana, postoji 5 sekundi / 10 sekundi / 15 sekundi / 20 sekundi / 30 sekundi za opciono.
 4. Intenzitet vibracije: postoje tri nivoa vibracija.
 5. Vratite na fabrička podešavanja, kliknite na “√” da resetujete sat i kliknite na “X” da poništite fabrička podešavanja.Postoje 2 opcije stila menija: rotirajući meni i meni sa ikonama liste.

Povežite se na APP
Preuzmite i instalirajte APP

Android: Google play potražite “LOTUS Smartime” i instalirajte sljedeću APLIKACIJU
iOS: pretražite Apple store “LOTUS Smartime” i instalirajte sljedeću APLIKACIJU

Uparivanje putem Bluetooth-a
Prekini Bluetooth status:
Bluetooth je aktiviran i vidljiv kada se sat uključi. Otvorite APP, uđite u Device>>Connect device. APP počinje skeniranje uređaja, odaberite “Lotus S8”. Omogućite dozvole koje zahtijeva APP.

Status povezane APP:
Sinhronizacija vremena: Tačno vreme će se sinhronizovati sa telefona kada se poveže.

Povežite audio Bluetooth
Kliznite od gore nadole, uđite u interfejs prečice, kliknite na ikonu da otvorite Audio Bluetooth u satu. Zatim idite na Bluetooth postavke na telefonu, pronađite odgovarajuće Bluetooth ime za povezivanje.

Pronađite uređaj
Povežite sat sa APP. Kliknite na “Pronađi sat” da pronađete uređaj, ekran sata će zasvijetliti i zavibrirati.

Kamera
Kliknite “Snimi fotografiju” u APLIKACIJI da aktivirate udaljenu kameru u satu. Kliknite na dugme na ekranu telefona da snimite fotografiju. Sve fotografije će se automatski sačuvati na telefonu.

Sinhronizacija podataka
Kada povežete sat sa APP-om, podaci će se automatski sinhronizovati sa APP-om.

Nagnite da probudite ekran
Stavite sat na zapešće i uključite funkciju “Tilt to wake” u aplikaciji. Ekran će se automatski upaliti kada nagnete zglob.

Način rada Ne ometaj
U uređaju/više možete pronaći način rada Ne ometaj. Možete postaviti vrijeme početka i završetka. Tokom ovog perioda nema dolaznih poziva ili obavještenja.

Alarm
Pronađite ovu funkciju u APP>>Uređaj>> više>>Podešavanje alarma, postavljanje vremena početka, završetka, vremena ponavljanja, datuma ponavljanja, pokretanja alarma i zatvaranja alarma.

Sedentarni podsjetnik
U Uređaj/Više možete pronaći podsjetnik za sjedenje. Postavite vrijeme početka i završetka, dane, učestalost podsjetnika i prag sjedenja. Uključite i isključite sačuvane postavke podsjetnika.

Podsjetnik za piće vode
U Device/More pronaći ćete podsjetnik Pijte vodu, postaviti vrijeme početka i završetka i učestalost podsjetnika. Uključite i isključite sačuvane postavke podsjetnika.

Prilagodba lica sata putem APP-a

Preuzmite brojčanike dostupne u APP
Povežite se na APP i pronađite funkciju u APP>>Uređaj>>Face, odaberite željeni brojčanik sata i kliknite za potvrdu. Molimo pričekajte da se odabrani brojčanik prenese na sat. Sat se ponovo pokreće kada se brojčanik prenese.

Prilagođavanje vašeg brojčanika
Povežite se na APP, locirajte funkciju u APP>>Uređaj>>Faks sata>>Sat sa ikonom kamere. Odaberite brojčanik sa ikonom kamere i dodirnite brojčanik sata. Snimite fotografiju ili odaberite iz svog albuma. Pritisnite “Start Upload”. Sat se ponovo pokreće kada se brojčanik prenese.

Verzija firmvera
Označava verziju softvera sata i ažuriranje najnovijom verzijom firmvera.

Prekini vezu
Isključite sat tako što ćete kliknuti na dugme “Disconnect watch” u aplikaciji. I zaboravite uređaj ako koristite iOS sistem.

 

 

Dodatne informacije

Šifra

L50017/1

Promjer kućišta

Staklo

Vodootpornost

Mehanizam

Za spol

, ,

Remen

nehrđajući čelik+guma/silikon