preloader
2015-05-13

HETA BiH domaćin regionalnog samita o naplati potraživanja u Sarajevu

Dvodnevni regionalni samit osoblja odjela za naplatu, povrat imovine i remarketing HETA ASSET RESOLUTION AG grupe, predstavnika deset država jugoistočne Europe, je završio danas u Sarajevu. Ovaj samit je okupio kolege iz HETA Sarajevo i iz podružnica HETA Grupe iz Austrije, Bugarske, Hrvatske, Mađarske, Italije, Makedonije, Crne Gore, Srbije i Slovenije sa ciljem razmjene iskustava i diskusije o izazovima sa kojima se susreću u svakodnevnom radu.

“Drago mi je što smo imali čast da ugostimo naše kolege iz HETA Grupe ovdje u Sarajevu. Ovakvi susreti su savršena prilika da se informišemo o najnovijem razvoju događaja u regiji i da podijelimo najbolje poslovne prakse i koncepte u oblasti upravljanja imovinom općenito, a posebno u vezi sa naplatom potraživanja, povratom imovine i remarketingom,“ rekao je Manfred Gram, generalni direktor HETA d.o.o. Sarajevo.

HETA Sarajevo je iskoristila priliku da predstavi svoj poslovni proces i koncept naplate potraživanja, koji je počeo da se pozitivno odražava na poslovanje kompanije u roku od manje od godinu dana. “Informisali smo kolege o koracima koje smo poduzeli da unaprijedimo poslovne procese i optimiziramo korištenje resursa u cilju postizanja maksimalnog povrata u kraćem vremenskom roku,” objasnio je Gram.

Naplata potraživanja, povrat imovine i remarketing su neke od najkompleksnijih poslovnih operacije koje uključuju daleko više od nasumičnih telefonskih poziva klijentima. Obavljanje tih poslova zahtijeva sistematski pristup identifikovanju i prodaji imovine kao i prilagođen pristup raznolikim portfeljima i specifičnim regijama. Što je još važnije, zahtijeva napredne vještine u radu i komunikaciji sa klijentima. “Stoga sam, u svojstvu generalnog direktora, posebno naglasio potrebu podrške Upravnog odbora procesu daljnjeg obrazovanja i sveukupnom poslovnom razvoju ovog segmenta,“ zaključio je Gram.


Za više informacije molimo vas kontaktirajte:

Odjel za korporativne komunikacije

+387 (0) 33 706 117

+387 (0) 61 897 618

Navedeni podaci su prikupljeni iz izvora koji se smatraju pouzdanim.

HETA ASSET RESOLUTION BIH ne preuzima odgovornost za potpunu tačnost podataka, promjenu uslova ili opoziv ponude bez prethodne najave.