preloader
2015-11-18

HETA BiH obilježava prvu godišnjicu

HETA ASSET RESOLUTION BiH je sinoć obilježila prvu godišnjicu poslovanja u Bosni i Hercegovini. Prijemu koji je tim povodom upriličen u hotelu Europa u Sarajevu prisustvovali su partneri kompanije iz različitih oblasti poslovnog i društvenog okruženja - predstavnici bh. i međunarodnog bankarskog i finansijskog sektora, poslovne i investitorske zajednice, kao i medijskih kuća.

„17. novembra prošle godine uspješno smo preuzeli veliki portfelj nenaplativih potraživanja na upravljanje - transakcija koja će zauvijek ostati upamćena kao prekretnica u bankarskom i finansijskom sektoru u BiH”, kazao je, tom prilikom, generalni direktor HETA BIH Manfred Gram.

HETA je prva i jedina kompanija za upravljanje imovinom i potraživanjima u BIH, sa misijom da osigura da različite vrste imovine, koje stoje blokirane godinama, budu revitalizirane i dostupne za prodaju. Zahvaljujući ovakvom načinu poslovanja i raznovrsnom portfelju komercijalnih, rezidencijalnih i industrijskih nekretnina i pokretnina, HETA je u poziciji predvodnika novih investicija u BiH i prva adresa za bh i međunarodne investitore.

„Koncept rješavanja omogućava nam stvaranje nove vrijednosti. Ovo je cilj ka kojem su usmjerene sve jedinstvene mjere restrukturiranja i revitalizacije koje imamo na raspolaganju, kao i prilike za investiranje. To je ono što je važno i što je ovoj državi doista i potrebno”, dodao je Gram.

Biti prva i jedina kompanija u ovoj oblasti podrazumijeva veliku odgovornost, ne samo kad je riječ o postizanju poslovnih rezultata, već i u kontekstu pravilnog razumijevanja ove specifične poslovne djelatnosti.

“Stoga večeras slavimo i prvu godišnjicu razvijanja i projektiranja oblasti upravljanja imovinom u BiHRiječ je o jedinstvenom know-how koji se trudimo na najbolji mogući način koristiti za dobrobit ove države”, zaključio je Gram.


Navedeni podaci su prikupljeni iz izvora koji se smatraju pouzdanim.

HETA ASSET RESOLUTION BIH ne preuzima odgovornost za potpunu tačnost podataka, promjenu uslova ili opoziv ponude bez prethodne najave.