preloader
2015-10-31

HETA BiH prodala industrijski kompleks Novitet kompaniji BINGO

Vlasnik kompanije Bingo doo Tuzla i predstavnici kompanije HETA ASSET RESOLUTION BIH potpisali su danas ugovor o kupoprodaji prostora bivše tvornice tekstila Novitet u Bosanskom Petrovcu. 

“Novitet je dobio novog vlasnika. To je Bingo, a Bingo je kompanija kojoj se vjeruje,” kazao je načelnik općine Bosanski Petrovac Zlatko Hujić, koji je sa premijerom Unsko-sanskog Kantona Izudinom Saračevićem prisustvovao ceremoniji potpisivanja kupoprodajnog ugovora. “Ovaj značajan događaj će biti nešto što će se pamtiti, jer Bingo nije samo trgovina, nego sve više i proizvodnja, što znači i direktno zapošljavanje ljudi.”

Raznovrsni portfelj nekretnina HETA BiH, između ostalog, obuhvata i velike industrijske komplekse kao prijeratne nositelje ekonomskog razvoja u određenim regijama. Novitet u Bosanskom Petrovcu jedan je od njih.

“Kad je riječ o portfelju velikih industrijskih kompleksa ovaj ugovor predstavlja najnoviji uspjeh u rješavanju slučajeva upravljanja imovinom,” kazao je generalni direktor HETA BiH Manfred Gram. “Ostajemo u cijelosti fokusirani na stvaranje nove vrijednosti. S tim ciljem, proaktivno tražimo i komuniciramo sa investitorima koji imaju plan za brzo pokretanje poslovnih aktivnosti, budući da to vodi ka stvaranju novih radnih mjesta, generiranju prihoda i sveukupnom ekonomskom rastu, sve što je BiH i potrebno.”

Industrijski kompleks Novitet obuhvata prostor od cca. 15.600,00 m2 uz magistralni put Ključ-Bosanski Petrovac u Unsko-sanskom kantonu. 

Navedeni podaci su prikupljeni iz izvora koji se smatraju pouzdanim.

HETA ASSET RESOLUTION BIH ne preuzima odgovornost za potpunu tačnost podataka, promjenu uslova ili opoziv ponude bez prethodne najave.