preloader
2015-09-30

Gram sa novinarima u Sarajevu

Kompanija za upravljanje imovinom i potraživanjima HETA ASSET RESOLUTION BiH organizirala je danas u Sarajevu neformalno druženje sa predstavnicima biznis redakcija bh. štampanih medija. Bila je to prilika za detaljniji prikaz poslovnih aktivnosti i planova kompanije, kao i upoznavanje sa poslovnim izazovima s kojima se medijske kuće suočavaju i teme o kojima najradije izvještavaju.

“Odnosi s medijima su jednako važni kao i odnosi sa ostalim partnerima. Princip transparentnosti, kao jedan od naših ključnih vrijednosti, odnosi se i na rad sa medijima. Važnost medija se ne ogleda samo u smislu promoviranja poslovanja kompanije već i u svjetlu naše odgovornosti prema javnosti. Naime, kao jedina kompanija za upravljanje imovinom i potraživanjima u BiH odgovorni smo za pravilno razumijevanje te oblasti, kao prilično nepoznatog poslovnog koncepta,” kazao je generalni direktor HETA ASSET RESOLUTION BiH Manfred Gram.

Zajedničko svim novinarima biznis redakcija je entuzijazam u promoviranju uspješnih poslovnih priča bez obzira da li je riječ o novom tipu biznisa, uspješnim poslovnim konceptima ili ženama poduzetnicama. “Moram naglasiti da je oblast upravljanja imovinom izazvala mnoštvo pitanja na koje mi je bilo zadovoljstvo pružiti odgovor. Bilo mi je drago čuti da novinari nastoje promovisati uspješne poslovne priče jer smatram da se HETA savršeno uklapa u taj koncept,” dodao je Gram.

Ovo je bio prvi u nizu neformalnih druženja sa predstavnicima medija širom BiH koje HETA organizuje u sklopu strategije korporativnog komuniciranja. “Ponosni smo što našu kompaniju smatraju prvom adresom za bh. i strane investitore. Željeli bismo postati i prva adresa za novinare kad god im je potreban kvalitetan sugovornik o finansijskim, pravnim i imovinskim aspektima oblasti upravljanja imovinom i potraživanjima,” zaključio je Gram.Navedeni podaci su prikupljeni iz izvora koji se smatraju pouzdanim.

HETA ASSET RESOLUTION BIH ne preuzima odgovornost za potpunu tačnost podataka, promjenu uslova ili opoziv ponude bez prethodne najave.